Seksuelt overgrep, religiøst overtramp?


uten navnFestivalarrangører som vil begrense kvinnenes frihet lider av samme vrangforestilling som religiøse ekstremister.

Sveriges festivaler har vært preget av seksuelle overgrep, voldtekt og voldtektsforsøk denne sommeren. Dette har selvfølgelig skapt hodepine for politiet, myndigheter og ikke minst arrangører. Nå vurderer arrangøren av Gøteborg-festivalen å opprette trygge soner for kvinner foran scenen hvor bare kvinnene får lov til å oppholde seg.

Det er grunn til å lure på om denne velmente tankegangen er et resultat av arrangørens manglende forståelse av våre verdier, deres inkompetanse og evne til å treffe riktige sikkerhetstiltak eller om det er et uttrykk for å ha gitt opp?

Denne type forslag er ikke noe nytt. Sist var det ordføreren i Køln som forslo spesielle regler for kvinner etter masseovergrepene i byen i forbindelse med nyttårsfeiringen. I 2011 kom et slikt forslag opp i Norge og ble heldigvis brutalt avvist…

Les mer her…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *